o/
Super, że chcesz dołączyć do grona aktorów

zacznę od Twojego nagrania krasnoludków, a więc:
- początek super, wszystko wyraźnie i i nie zauważyłem żadnego zjadania końcówek, etc. + pasujesz do takiego "lektorzenia"
- Do czego mógłbym się doczepić to do audio, a mianowicie - wytłumienie otoczenia, gdzie nie gdzie słychać było, że mikrofon wychwytywał Ci "niechciane" dźwięki.
- Jeszcze szumy, które są mało słyszalne, ale jednak je słychać, więc to co pisałem wyżej - wytłumić, lub zredukować szumy
Przejdźmy więc teraz do scenki z Ao no Exorcist:
- Tu mi najbardziej brakuje emocji (przynajmniej w pierwszych sekundach scenki); wygląda to bardziej na recytacje niż na odgrywanie emocji w scence.
- Albo mi się wydaje, albo od 19-20 sekundy mówisz tak jakby "przez zęby", gdzie bardzo to słychać, i nie jest łatwe zrozumieć słowo "kłamca", które jest tam wypowiadane.
- 00:43/44 tu już zauważyłem problemy z końcówkami w kwestiach u Ciebie.
W gruncie rzeczy widać w Tobie chęć do działania i szybko się nie poddasz ^^
Nie jestem w stanie stwierdzić, czy posiadasz pop filtr, ale jeśli nie, to warto się w taki zaopatrzyć, lub zrobić go własnoręcznie

Rada:
- nagrywałbym po 2-3 razy daną kwestię, by sprawdzić, która najlepiej się nadaje do wmontowania, lub do późniejszej obróbki.
Co do rekrutacji to nie mam ostatecznego głosu, lecz wszystko w rękach rekruterów
Powodzenia o/